Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies voor statistische doeleinden.
Lees het privacybeleid hier voor meer informatie.

Mee eens
Mijn cookies instellen
Ga verder zonder te accepteren
Logo Maison du Tourisme du Pays de Liège
Volg ons
Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Instagram Maison du Tourisme du Pays de Liège sur Facebook Maison du Tourisme du Pays de Liège sur YouTube
NL
  • FR
  • EN
  • NL
  • DE
Reisboek
video

6 goede redenen om naar Luik te komen

Geschiedenis en moderniteit
Meer dan duizend jaar oud historisch erfgoed, hand in hand met moderniteit.
Het hele jaar door kan Luik worden bezocht en de bezoeker kan er zijn verleden ontdekken via de monumenten en straten in het historische centrum, maar ook via de moderniserende wijken. Met zijn talrijke musea en tentoonstellingen is het culturele aanbod niet te overtreffen. Of u nu te voet, met de bus of met de boot bent, u doorkruist verschillende tijdperken.
Natuur in de stad
De natuur nodigt zich uit in Luik
Het ligt misschien niet voor de hand, maar Luik is ook een groene stad, en dat is goed nieuws, want deze pareltjes zijn ook te bezoeken! Of het nu op de hellingen van de citadel is, een oase van rust op een steenworp afstand van het historische centrum, bekroond met 3 sterren in de Michelingids, of in het park van de Boverie, waar het Museum voor Schone Kunsten is ondergebracht, ga op een mooie groene ontdekking!
Luik en zijn gastronomie
Dat we in Luik graag goed eten en drinken, is geen geheim! In onze talrijke restaurants kunt u onze streekspecialiteiten ontdekken: de beroemde Luikse gehaktballetjes, de Luikse salade, de Luikse koffie, maar proef zeker ook onze peket, chocolade, wafels, bier of, afhankelijk van het seizoen, boûkètes, croustillons, lacquemants. Luik zal nooit meer hetzelfde smaken. 
Luik, de stad die nooit slaapt
Er is altijd wat te doen in Luik. Na een geweldige dag sightseeing kunt u de belichte stad ontdekken tijdens een nachtwandeling. Ook niet te missen zijn de culturele plaatsen zoals de Opera, theaters, befaamde festivals en de fameuze Carré. 
Luik, in het hart van Europa
Een stad in het hart van het Europese wegen- en spoorwegennet
Luik ligt op 90 km van Brussel, 369 km van Parijs, 196 km van Rijsel, 280 km van Reims, 386 km van Straatsburg, 226 km van Amsterdam en 100 km van Keulen. Dankzij het TGV-station en de hogesnelheidsnetten Thalys en ICE is Luik per trein bereikbaar in 44 minuten vanuit Brussel, 22 minuten vanuit Aken, 1 uur vanuit Keulen, 2 uur 18 minuten vanuit Parijs en 2 uur 16 minuten vanuit Frankfurt.
De feestelijkheden van 15 augustus in Luik - optocht
Evenementen het hele jaar door
Meer dan vijftien belangrijke evenementen vinden in Luik plaats gedurende het hele jaar: Luik, natuur, oude stenen en geheimpjes (vroeger tuinen en geheime hoekjes), de nocturne des coteaux, de epicuriales, het internationale misdaadfilmfestival, het internationale komediefilmfestival, 15 augustus in Outremeuse, het wandelfestival, de Luikse kermis, het Kerstdorp... Zoveel mogelijkheden om naar Luik te komen en terug te keren!

Neem contact met ons op
Wenst u liever rechtstreeks contact om samen met ons het ideale programma uit te werken? Onze reserveringsdienst is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Bel ons op +32 4 221 93 03 of schrijf ons op reservation@visitezliege.be
Onze algemene voorwaarden
Wat zijn ons verwerkingstijden? Wanneer kun je contact met ons opnemen? Hoe kun je betalen? Is er iets tussengekomen en wil je annuleren? Alle antwoorden vind je in dit document.
Nog vragen?
Neem contact met ons op, wij zijn er om u te adviseren!

Groepen en touroperators
Bel ons